Головна / Краса та здоров'я / Здорові продукти

Здорові продукти

Здорове харчування сьогодні в тренді. Ми починаємо все більше розуміти, що те, що ми їмо, насправді формує нас – здоров’я, красу, самопочуття. Проте багато людей навіть не починають заглиблюватися в цю тему, думаючи, що здорове харчування – це надто дорого і складно. У цій статті ми покажемо, як просто і бюджетно замінити звичну, некорисну їжу на здорові корисні продукти. 

Кокосове масло для смаження. Звичайна олія під час смаження може виділяти канцерогени. Кокосове ж масло вважається найбезпечнішим для смаження, до того ж стає його набагато довше. Кокосове масло продається у скляних банках у твердому вигляді. Середня вартість півлітри – 65-80 грн. В залежності від харчових потреб, його може вистачати на 1-3 місяці. Таким чином, кокосове масло абсолютно себе окуповує. 

Оливкова олія для заправки салатів. Замініть майонез чи звичайну олію на оливкову, коли заправляєте салат. Оливкова олія ще здавна славилася своїми унікальними властивостями. У ній є цілий колодязь вітамінів і мікроелементів. На її основі можна експерементувати з різними заправками. Проте смажити на оливковій олії не рекомендовано, так як більшість з цих поживних елементів руйнується під час термообробки. Для смаження дивись пункт вище :-).                                                   

Коричневий цукор. Традиційний білий цукор, до якого ми всі звикли, називається рафінованим. Це значить, що перш ніж він дійшов до нас, його старанно очистили, вибілили – і заодно позбавили будь-яких корисних властивостей. Окрім глюкози, такий цукор нічого в собі не містить. Тому рекомендовано замінити білий цукор на коричневий – нерафінований, тростинний. Такий цукор не пройшов первинну обробку і крім глюкози, містить ще багато корисних мікроелементів. 

Цільнозернове борошно. Логіка тут та ж сама, як і в попередньому пункті. Традиційне біле борошно роблять з очищеної пшениці, з якої знімають верхній – найпоживніший шар, і в переробку йде голе зерно. Таким чином, ми отримуємо борошно, з якого можна щось приготувати, але без абсолютно яких-небудь корисних властивостей. Коштує цільнозернове борошно майже так само, як і біле, тому вибір очевидний. 

Коричневий рис і макарони з цільнозернового борошна. Вибір цих продуктів випливає з попередніх двох пунктів. Традиційний білий рис пройшов шліфовку й очищення, яке забрало не лише верхній захисний шар, а й більшість поживних мікроелементів. 

                                                                                                                                                                                            

Отже, як бачимо, харчуватися здорово не так уже й важко. Треба просто замінити продукти, які не несуть ніякої користі, на їхні ж аналоги, збагачені кислотами й мікроелементами. І все це – діло звички і щоденного вибору. Здоров’я вам! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *