Головна / Краса та здоров'я / Жіноче здоров'я / Шкідлива їжа для нашого організму

Шкідлива їжа для нашого організму

сама шкідлива їжаПравильне здорове харчування – це основа нормального функціонування організму і, як результату, відмінного самопочуття. Сьогодні все більше говорять про пропаганду здорового харчування, проте, шкідливих продуктів на прилавках магазинів з кожним днем ​​стає все більше. Важко відшукати дійсно екологічно чисту їжу, яка не піддалася дії підсилювачів смаку, кольору, запаху і тому подібного, проте, можна звести їх вживання до мінімуму, знаючи найбільш небезпечні і шкідливі продукти. Розглянемо, яка шкідлива їжа найпоширеніша.

Шкідлива їжа – фаст-фуд

На першому місці, звичайно ж, улюблений багатьма фаст-фуд, часто замінює нам повноцінний обід, вечерю або сніданок, від якого ми відмовляємося через нестачу часу. Незважаючи на не приховувану шкоду такої їжі, мереж швидкого харчування стає все більше. Вся справа в тому, що їжа яка там продається, сприяє швидкому вгамуванню голоду завдяки хімічним добавкам, що входять до її складу. Однак, голод незабаром повертається навіть після щільного обіду. Крім того, до складу більшості страв фаст-фуду входить глутамат натрію, відомий як добавка Е-621. Він викликає звикання, через що «швидка їжа» з кожним разом здається все смачнішою. Крім того, ця добавка негативно впливає на стан нервової системи.

Шкідлива їжа – картопля фрі

Мова йде не про смажену картоплю, приготовану вами самостійно в домашніх умовах, а саме про те, що продається в закладах швидкого харчування. Вона готується з додаванням все того ж глутамату натрію, але, крім цього, смажиться в багато разів використаній олії, кількість канцерогенів в якій перевищує всі допустимі норми. Це може стати причиною розвитку онкологічних захворювань, цукрового діабету, атеросклерозу судин, гіпертонії, інфаркту і інсульту. Те ж саме можна сказати і про чіпси, в яких крім перерахованих вище речовин містяться ще й ароматизатори, підсилювачі смаку і стабілізатори.

Шкідлива їжа – майонез

Цей, так званий, соус вже давно увійшов в наше звичне меню, ставши його невід’ємною частиною. Багато хто не уявляє собі без нього навіть самої звичайної страви, не підозрюючи про приховану в майонезі небезпеку. Це стосується виключно магазинного майонезу, приготованого на виробництві. У його складі дуже мало натуральних складових, зате багато підсилювачів смаку, ароматизаторів і жирів. Часте вживання майонезу може привести до гіпертонії і атеросклерозу, так як до його складу входять речовини, що погано впливають на стан кровоносних судин. Крім того, часто, в складі такого майонезу є оцет, який роз’їдає стінки упаковки, в якій він зберігається не один місяць.

Шкідлива їжа – білий хліб

Незважаючи на існуючу, в основному серед старшого покоління, думку про користь хліба, в ньому не залишилося нічого корисного. Сьогоднішній хліб, батон і будь-які інші хлібобулочні вироби, виготовлені з рафінованої білої муки, не містять в собі поживних речовин, так як використовуване для їх приготування борошно, очищене від клітковини, а сама здоба сповнена швидкими вуглеводами, які є причиною появи зайвої ваги. Крім того, сучасні хлібобулочні вироби, в більшості своїй, готуються із застосуванням різних харчових добавок, багато з яких можуть негативно вплинути на стан організму і здоров’я. Тому, якщо ви не можете відмовити собі в хлібі, віддайте перевагу житньому хлібу, більш корисному і менш небезпечному для здоров’я.

Шкідлива їжа – копчені ковбаси

Про шкоду копчених ковбас сказано вже досить багато, однак, вони не втрачають свою популярність. Справа в усе тих же харчових добавках, якими користуються виробники цього продукту. Величезна кількість ароматизаторів, емульгаторів, підсилювачів смаку, загусники, консерванти, а також харчові барвники викликають в організмі залежність. Через це людині, регулярно вживаючій копчену ковбасу, дуже важко відмовитися від неї, навіть знаючи про всі можливі негативні наслідки. Крім того, з вигляду копченої ковбаси досить складно визначити, на скільки вона якісна і свіжа, шкідлива це їжа чи ні, адже завдяки копченню і величезній кількості добавок процеси гниття м’яса, якого в ковбасі дуже мало, залишаються непомітними. Ще одне джерело небезпеки – це коптильні рідини, якими замінено безпосередньо процес копчення. Всі вони містять в своєму складі формальдегід, особливо шкідливий для здоров’я людини.

Шкідлива їжа – алкоголь

Регулярне вживання алкоголю призводить до маси різних захворювань, серед яких найбільш поширеними є порушення роботи печінки і нирок. Крім цього, напої, що містять алкоголь, перешкоджають засвоєнню організмом корисних вітамінів. Не варто також забувати про те, що алкоголь викликає залежність, і алкоголізм вважається одним з найбільш важко виліковних захворювань. Крім цього, спиртні напої дуже калорійні, особливо солодкі.

Шкідлива їжа – солодкі газовані напої

З моменту появи на наших прилавках солодкої газованої води пройшло багато часу, і вона вже не користується таким попитом як раніше. Але справа не тільки в достатку цього продукту, але і в виявлених небезпеках, які приховані в її складі. У таких напоях міститься велика кількість харчових хімічних речовин, які надають їм колір, запах і смак. Про жодні натуральні добавки тут не може бути й мови. Крім того, в солодкій газованій воді міститься просто величезна концентрація цукру, а він, як відомо, робить негативний вплив на роботу і стан внутрішніх органів. Бульбашки, отримані шляхом додаванням у воду вуглекислого газу, сприяють вимиванню з кісток кальцію, що робить їх крихкими і уразливими, а також призводять до проблем з травленням.

Дивіться також

як робити масаж

Як робити масаж. Техніка та прийоми самомасажу

Масаж буває різним: еротичним, спортивним, медичним … Не кажучи вже про всякі національні варіації: тайський, …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *