ІМБИРНЕ ПЕЧИВО ДЛЯ НОВОРІЧНОГО СТОЛУ
adminka
Грудень 26, 2018
Куховаримо
187 Перегляди

Дуже смачне святкове новорічне печиво з додаванням спецій. Традиція пекти різдвяне новоріне печиво прийшла до нас з Європи, там імбирний чоловічок є символом Різдва. Дітям особливо може сподобатися прикрашати печиво глазурю.
ІНГРЕДІЄНТИ:
-
борошно – 250 г
-
масло – 100 г
-
цукор – 100 г
-
мед – 50 г
-
яйце – 1 шт
-
мелений імбир – 2 ч. л.
-
кориця – 1 ч. л.
-
гвоздика – 1⁄2 ч.л.
-
розпушувач – 1⁄2 ч.л.
-
Для прикрашення:
-
1 білок
-
Цукрова пудра – 150 г
-
Кольорова посипка (за бажанням)
ПРИГОТУВАННЯ:
М’яке вершкове масло розтерти з цукром. Додати яйце, перемішати. Якщо мед густий – розтопити його на водяній бані й остудити. Додати мед, перемішти. До борошна додати імбир, корицю, гвоздику і розпушувач. По-троху додавати суху суміш до рідкої, постійно помішуючи. Тісто повинно вийти не сильно забите. Через додані прянощі воно матиме темний відтінок.

Вимішати тісто і поставити його на годину в холодильник. Якщо тісто добре охолоне, його буде легше розкачувати. На підготовлений стіл викласти приблизно третину тіста, решту залишити в холодильнику. Тонко розкачати тісто, до товщини приблизно 2-3 мм. При випіканні печиво ще трохи підніметься. Вирізати формочками фігурки.

За допомогою лопатки перекласти тісто на противень, застелений пергаментом для випікання. Залишки тіста знову розкатати і вирізати фігурки. Якщо ви бажаєте повісити імбирне печиво на ялинку, то в ньому треба заздалегіть зробити дирочку (можна використати трубочку від соку).

Поставити противень в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 5-10 хв. Готове печиво остудити, перекласти на тарілку.
ДЛЯ ГЛАЗУРІ. Відділити білок від жовтка. Білок трохи збити, досипаючи частинами цукрову пудру. Повинна получитися густа, в’язка маса. Викласти її в міцний пакетик, зав’язати. У пакетика відрізти маленький краєчок.

Саме час проявити фантазію, прикрашаючи печево глазурю. Можна також посипати цукровою пудрою. Почекати, поки глазур повністю висохне. Насолоджуймося!
Більше ідей для новорічного меню дивіться тут
