Головна / Куховаримо / ІМБИРНЕ ПЕЧИВО ДЛЯ НОВОРІЧНОГО СТОЛУ

ІМБИРНЕ ПЕЧИВО ДЛЯ НОВОРІЧНОГО СТОЛУ

Дуже смачне святкове новорічне печиво з додаванням спецій. Традиція пекти різдвяне новоріне печиво прийшла до нас з Європи, там імбирний чоловічок є символом Різдва. Дітям особливо може сподобатися прикрашати печиво глазурю.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • борошно – 250 г

  • масло – 100 г

  • цукор – 100 г

  • мед – 50 г

  • яйце – 1 шт

  • мелений імбир – 2 ч. л.

  • кориця – 1 ч. л.

  • гвоздика – 1⁄2 ч.л.

  • розпушувач – 1⁄2 ч.л.

  • Для прикрашення:

  • 1 білок

  • Цукрова пудра – 150 г

  • Кольорова посипка (за бажанням)

ПРИГОТУВАННЯ:

    М’яке вершкове масло розтерти з цукром. Додати яйце, перемішати. Якщо мед густий – розтопити його на водяній бані й остудити. Додати мед, перемішти. До борошна додати імбир, корицю, гвоздику і розпушувач. По-троху додавати суху суміш до рідкої, постійно помішуючи. Тісто повинно вийти не сильно забите. Через додані прянощі воно матиме темний відтінок.

    Вимішати тісто і поставити його на годину в холодильник. Якщо тісто добре охолоне, його буде легше розкачувати. На підготовлений стіл викласти приблизно третину тіста, решту залишити в холодильнику. Тонко розкачати тісто, до товщини приблизно 2-3 мм. При випіканні печиво ще трохи підніметься. Вирізати формочками фігурки.

     За допомогою лопатки перекласти тісто на противень, застелений пергаментом для випікання. Залишки тіста знову розкатати і вирізати фігурки. Якщо ви бажаєте повісити імбирне печиво на ялинку, то в ньому треба заздалегіть зробити дирочку (можна використати трубочку від соку).

    Поставити противень в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 5-10 хв. Готове печиво остудити, перекласти на тарілку.

ДЛЯ ГЛАЗУРІ. Відділити білок від жовтка. Білок трохи збити, досипаючи частинами цукрову пудру. Повинна получитися густа, в’язка маса. Викласти її в міцний пакетик, зав’язати. У пакетика відрізти маленький краєчок.

       Саме час проявити фантазію, прикрашаючи печево глазурю. Можна також посипати цукровою пудрою. Почекати, поки глазур повністю висохне. Насолоджуймося!

Більше ідей для новорічного меню дивіться тут

Дивіться також

ПЕРЕВІРЕНИЙ РЕЦЕПТ ДОМАШНЬОГО ВІВСЯНОГО ПЕЧИВА

Хто з нас, господинь, не витрачав дорогоцінні хвилини на пошуки в Інтернеті того самого, досконалого …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *