Ви хочете урізноманітнити гарніри до м’ясних і рибних страв? Навіть звичайна картопля має вишуканий смак, якщо ви підійдете до її приготування з фантазією. Картопляне пюре зі шпинатом – смачна і корисна страва, а часу на її приготування у вас піде зовсім небагато.
Продукти:
- 8 картоплин середнього розміру,
- 2 склянки шпинату, свіжого або мороженого,
- мелений коріандр,
- перець,
- сіль за смаком,
- рослинна олія,
- часник – за бажанням.
Приготування картопляного пюре зі шпинатом
Відварити картоплю в підсоленій воді до готовності. Вилити картопляний відвар в окрему чашку і, потроху додаючи в картоплю і розминаючи товкачем, зробити пюре. Додати в нього рослинне масло, сіль, спеції.
Шпинат протушити до готовності в невеликій кількості підсоленої води. Покласти готовий шпинат в картоплю і перемішати до отримання густої однорідної маси. Можна додати в страву трохи товченого часнику.