Головна / Куховаримо / Рецепт морозива на будь-який смак

Рецепт морозива на будь-який смак

У магазинах є великий вибір різного морозива, але ж набагато цікавіше зробити його самим, враховуючи всі особливості та переваги всіх членів сім’ї. До того ж в цьому випадку ми точно знаємо склад продуктів, з яких воно робиться, виключаючи не особливо корисні для здоров’я.

рецепт приготування морозиваДля тих, хто стежить за фігурою, є знежирені варіанти, а дітям сподобається рецепт морозива, якщо воно буде весело і барвисто прикрашене. Цей продукт прикрасить будь-яке свято, буде доречний для будь-якого застілля. А як приємно поласувати домашнім морозивом влітку, коли дуже спекотно!

Як приготувати вершковий пломбір

Для того, щоб вийшло дійсно смачно, нам знадобляться якісні вершки. Можна купити звичайні вершки 33% жирності або вище, а можна купити 3 літри домашнього жирного молока, відстояти в холодильнику 12 годин, потім зверху набрати ложкою близько 500 грамів – цієї кількості вистачить для того, щоб морозиво було дійсно таким, яким ми його пам’ятаємо.

Ще є варіант, коли ми беремо молоко і просто додаємо туди вершкове масло.
Які продукти нам знадобляться для приготування вершкового пломбіру:

  • вершки 500 мл;
  • молоко 250 мл;
  • цукор 120 г;
  • 4 курячих яйця.

приготування:
Відокремте яєчні жовтки, збийте їх з цукром, додайте вершки і добре перемішайте.
Поставте варитися на середньому вогні, при цьому постійно перемішуйте, але доводити до кипіння не потрібно, зняти з плити, як тільки почнеться процес закипання, знову як слід перемішуємо.

Масу переливаємо в контейнер із пластику, можна додати ягоди або фрукти.
Коли морозиво охолоне, поставити в морозилку до повного застигання, приблизно на 6 годин. У період заморожування потрібно регулярно перемішувати, не менше 3 разів за весь час перебування морозива в холодильнику. Якщо планується готовий десерт зберігати довше, то можна додати трохи алкоголю, наприклад, коньяк або ром. А в призначену для дітей страву кладуть сироп або мед.

Готово! Тепер Ви знаєте, як зробити морозиво в домашніх умовах і завдяки цьому простому рецепту зможете легко приготувати вершковий пломбір.

Як приготувати молочне морозиво

як зробити морозивоМолочне домашнє морозиво готується майже так само, як і вершковий пломбір, але без вершків і з додаванням вершкового масла. Це потрібно, щоб морозиво мало однорідну консистенцію, без вкраплення хрустких на зубах кристалів льоду.

Рецепт молочного морозива

  • У каструлю наливається молоко
  • додається шматочок масла 50 г,
  • ставиться на плиту
  • паралельно змішується цукор з 0,5 чайної ложки крохмалю
  • додаються яєчні жовтки і все це збивається виделкою або вінчиком. Коли молоко почне закипати, в нього додається ця яєчна суміш і при помішуванні доводиться до кипіння.

Далі рецепт морозива повністю збігається з рецептом приготування вершкового пломбіру – охолоджуємо, не забуваємо частіше помішувати, через 6 годин можна подати на стіл і насолоджуватися вишуканим смаком. Можна також зробити домашнє морозиво з молока і інших інгредієнтів, наприклад, ягід, шоколаду та інших фруктових добавок.

Як приготувати чорничне морозиво

Рецепт морозива з ягодами робиться без яєць і без використання плити. Чорницю потрібно рецепт чорничного морозиваперемолоти з використанням кухонного комбайна, вийде чорничне пюре. Вершків брати стільки ж за обсягом, скільки у нас є ягід. Цукор беремо за смаком, зазвичай дві столові ложки.

Перемішуємо подрібнену чорницю з цукром або цукровою пудрою, додаємо вершки, все перемішуємо, ставимо в морозильну камеру на 6 годин, при цьому не забуваємо щогодини діставати і перемішувати.

Якщо у Вас є спеціальний прилад для приготування морозива, все спрощується, молочну масу потрібно просто пропустити через цю машинку, і тоді не потрібно його багато разів діставати для перемішування. При подачі на стіл розкласти в спеціальні вазочки або тарілочки, можна полити сиропом, медом, посипати какао, прикрасити кокосовою стружкою і горіхами.

Дуже смачно і дуже корисно!

Рецепт ванільного морозива 

як приготувати морозивоВаніль є дуже корисним продуктом, але популярна вона також своїм солодким, приємним смаком. Морозиво з ваніллю має чудовий смак і має підвищену користь.
Інгредієнти для приготування ванільного домашнього морозива:

  • Ваніль 2 стручки;
  • молоко 500 мл;
  • вершки 33% – 600 мл;
  • жовтки 6 штук;
  • цукор 250 г.

З’єднуємо вершки з молоком, підігріваємо на невеликому вогні, при цьому помішуємо.
Розрізаємо ванільні стручки, дістаємо насіння і додаємо до суміші молока і вершків. Насипаємо цукор. Перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо яєчні жовтки. Перемішуємо, наливаємо суміш в контейнер, заморожуємо, регулярно дістаючи і перемішуючи. Аромат буде чудовим, а смак приємним.

Рецепт шоколадного морозива

Хто з нас не любить поласувати шоколадом! А якщо ще і в поєднанні з морозивом, то позитивні для фізичного та емоційного здоров’я властивості цього продукту подвоюються.

Щоб приготувати цей чудовий десерт, ми розтоплюємо 50 г шоколаду в 50 г гарячого молока, змішуємо 3 яєчних жовтки з цукром, перемішуємо і вливаємо в шоколадно-молочну суміш.

рецепт шоколадного морозива

Доводимо до моменту кипіння, знімаємо з вогню і охолоджуємо. Додаємо 1 столову ложку коньяку, який посилить аромат і консистенцію готового продукту, перемішуємо.

Далі ставимо, як зазвичай, в морозильник, при помішуванні, на 6 годин. Викладаємо в стаканчики або вазочки для морозива, можна посипати шоколадною крихтою і подаємо на стіл.

Шоколадне морозиво з вишнею

Тут нам знадобляться тільки три продукти – шоколад, сир і вишня.

  1. 500 г вишні миємо, звільняємо від кісточок, подрібнюємо міксером до стану пюре.
  2. Шоколад 250 г розтоплюємо на пару.
  3. Беремо сир 500 г, перемішуємо з розтопленим шоколадом і вишнями.
  4. Ставимо в морозильник на 6 годин, перемішуючи кожну годину.

Шоколадно-ванільний пломбір

Коли ми купуємо морозиво в магазині і дивимося на його склад, то дивуємося, як багато хімічної складової в такому продукті. Але при приготуванні своїми руками, ми можемо бути впевнені в його натуральності.

Цей пломбір готується за таким же рецептом, як ванільне морозиво, але тут потрібно підготувати розтоплений на водяній бані шоколад 250 г. Його ми додаємо в молочно-вершкову нагріту суміш після того, як додали ваніль.

Далі прямуємо вищенаведеним рецептом і отримуємо в результаті пломбір з абсолютно новим смаком. Якщо у вас немає ванілі в стручках, то можна замінити її ванільним цукром.

Рецепт морозива з полуницею

Це дуже вишуканий десерт, для особливого випадку, свята, урочистої вечері.

рецепт морозива з полуницеюЯк зробити морозиво з полуницею:

  • Помиту полуницю 200 г ріжемо на половинки
  • розтоплюємо 1 столову ложку вершкового масла, з’єднуємо з полуницею та 4 столовими ложками цукру
  • додаємо 2 столові ложки бальзамічного оцту, варимо на повільному вогні приблизно п’ять хвилин.
  • Беремо домашній пломбір, розкладаємо по вазочках, зверху накладаємо гарячу полуницю і додаємо соус від полуниці.

Можна прикрасити листком свіжої м’яти. Це буде втіхою для гурманів.

Пломбір з авокадо і ромом

Екзотичний рецепт для справжніх цінителів смачних десертів. Дуже незвичайний, але цікавий смак.

Як зробити таке морозиво:

Авокадо 1 штука, розрізаємо на половинки, видаляємо кісточку і видаляємо шкірку.
Розміщуємо в блендер разом з:

  • 400 мл вершків;
  • 100 г цукру;
  • 1 щіпкою солі;
  • соком 1 \ 2 лимона;
  • 1 ч.л. рому.

Збиваємо. Наливаємо однорідну масу в контейнер, ставимо в морозильник і як зазвичай при помішуванні, залишаємо застигати на 6-8 годин.

Як зробити крем-брюле

Ми вже детально вивчили, як швидко і легко зробити морозиво вдома. Для цього рецепта потрібна вправність, але особливих складнощів він теж не викликає. Морозиво крем-брюле виходить пишним і ніжним, але тут дуже важливо дотримуватися правильної технології збивання вершків.

Згущене молоко 200 г змішуємо з 400 г молока. Збиваємо вершки в окремій мисці. Додаємо в вершки поступово, по одній ложці, суміш згущеного молока і молока, продовжуємо збивати. Отриману повітряну масу покласти в контейнер і закрити його. У морозильник на 6-8 годин і готово!

Подаємо морозиво до столу

Важливо, щоб в морозильнику морозиво зберігалося в закритому контейнері, щоб воно не вбирало в себе сторонні запахи, це спотворить його власний смак. Перед тим, як подати морозиво до столу, можна його протягом 10-15 хвилин залишити в холодильнику для невеликого відтавання.

Красиво сервірувати в вазочки або піали морозиво можна різними способами, також і прикраси можуть надати морозиву прекрасний вид, а також змінити і поліпшити його смак, тут Вам найкраще допоможе ваша фантазія.

Нехай корисне домашнє морозиво частіше з’являється на Вашому столі. А рецепт морозива, Ви вже знаєте!

Дивіться також

НОВОРІЧНИЙ САЛАТ “РІЗДВЯНИЙ ВІНОК”

        Вашому столу бракує урочистості чи святковості? Урізноманітніть звичне новорічне меню красивим і смачним салатом …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *