Головна / Куховаримо / Рибний пиріг – легко та корисно

Рибний пиріг – легко та корисно

рибний пиріг рецептРибний пиріг замінить собою повну вечерю. А, якщо ви подасте його гостям, то успіх вам забезпечений. Це нескладно і дуже смачно!

Продукти для тіста на рибний пиріг:

  • 3 склянки борошна,
  • 1 пачка маргарину,
  • 15 г дріжджів,
  • 1/2 склянки молока,
  • 1 яйце.

Продукти для начинки рибного пирога:

  • 700 г філе риби,
  • 2-3 цибулини,
  • 100 г рису,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець,
  • 2 яйця + 1 для змащування пирога,
  • лавровий лист,
  • рослинне масло.

Рибний пиріг – рецепт приготування

З борошна, молока, яйця, дріжджів, маргарину, солі замісити тісто і поставити його на холод. Розділити тісто на 3 нерівні частини. Найбільшу розкачати в пласт товщиною 1 см, укласти в змащену маслом форму або глибоку сковороду так, щоб бортики теж були покриті. Покласти на тісто начинку.

Для начинки рибне філе промити, відварити у воді з сіллю і лавровим листом, остудити і дрібно порубати. Яйця відварити і порізати. Цибулю подрібнити і обсмажити. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на друшляк (рис повинен бути розсипчастим). З’єднати філе риби, рис, яйця і цибулю. Викласти начинку на тісто.

Розкачати ще одну порцію тіста в пласт, накрити ним начинку. З решти тіста зробити джгутики, укласти їх «гратами» на пиріг, змастити поверхню пирога яйцем і пекти в духовці до готовності.

Смачного!

Дивіться також

НОВОРІЧНИЙ САЛАТ “РІЗДВЯНИЙ ВІНОК”

        Вашому столу бракує урочистості чи святковості? Урізноманітніть звичне новорічне меню красивим і смачним салатом …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *