Рибний пиріг замінить собою повну вечерю. А, якщо ви подасте його гостям, то успіх вам забезпечений. Це нескладно і дуже смачно!
Продукти для тіста на рибний пиріг:
- 3 склянки борошна,
- 1 пачка маргарину,
- 15 г дріжджів,
- 1/2 склянки молока,
- 1 яйце.
Продукти для начинки рибного пирога:
- 700 г філе риби,
- 2-3 цибулини,
- 100 г рису,
- зелень,
- сіль,
- перець,
- 2 яйця + 1 для змащування пирога,
- лавровий лист,
- рослинне масло.
Рибний пиріг – рецепт приготування
З борошна, молока, яйця, дріжджів, маргарину, солі замісити тісто і поставити його на холод. Розділити тісто на 3 нерівні частини. Найбільшу розкачати в пласт товщиною 1 см, укласти в змащену маслом форму або глибоку сковороду так, щоб бортики теж були покриті. Покласти на тісто начинку.
Для начинки рибне філе промити, відварити у воді з сіллю і лавровим листом, остудити і дрібно порубати. Яйця відварити і порізати. Цибулю подрібнити і обсмажити. Рис відварити в підсоленій воді до готовності, відкинути на друшляк (рис повинен бути розсипчастим). З’єднати філе риби, рис, яйця і цибулю. Викласти начинку на тісто.
Розкачати ще одну порцію тіста в пласт, накрити ним начинку. З решти тіста зробити джгутики, укласти їх «гратами» на пиріг, змастити поверхню пирога яйцем і пекти в духовці до готовності.
Смачного!