Головна / Куховаримо / Салат з червоною капустою та ранніми овочами

Салат з червоною капустою та ранніми овочами

салат з червоної капустиКрім червоної / червонокачанної капусти, в салаті присутні ранні овочі – редис, огірок, помідор, салатні листя – найсмачніші і корисні. Підсилює смак салату солонуватий сир фета.

Cкладові для салату з червоною капустою:

 

  • 220 г червонокачанної капусти;
  • Свіжий огірок;
  • 120 г редиски;
  • 1 помідор;
  • 100 г сиру фета;
  • 1 пучок салатного листя;
  • 1 ст. ложка гірчиці в зернах;
  • 3 ст. ложки рафінованої олії;
  • 1 ст. ложка соку лимона;
  • Зелена цибуля;
  • Трішки солі.

Як приготувати салат з червонокачанної капусти:

  1. Звільніть червону капусту від верхнього пошкодженого листя і наріжте її дуже тонкими смужками.
  2. Підготуйте редиску і огірки – помийте, обріжте краї. Огірок розрізати уздовж навпіл і покришити півкільцями. Редис наріжте такої ж форми.
  3. Помідор помийте і наріжте шматочками.
  4. Приготуйте заправку з олії, зернової гірчиці і лимонного соку.
  5. Всі підготовлені овочі складіть у глибоку миску, до них додайте заправку, трохи посоліть, акуратно перемішайте.
  6. Сир дістаньте з рідкого маринаду, наріжте середніми кубиками, додайте до овочів.
  7. Салатні листя промийте, струсіть воду або промокніть паперовою серветкою, потім красиво викладіть на тарілку.
  8. Промиту цібулю наріжте невеликими сегментами.
  9. На основу з листя салату викладіть овочеву суміш, зверху посипте зеленою цибулею. Відразу подавайте на стіл.

Дивіться також

НОВОРІЧНИЙ САЛАТ “РІЗДВЯНИЙ ВІНОК”

        Вашому столу бракує урочистості чи святковості? Урізноманітніть звичне новорічне меню красивим і смачним салатом …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *