Головна / Куховаримо / Смачне печиво з журавлиною

Смачне печиво з журавлиною

приготувати печиво з клюквоюДля тих, кому не миле життя без випічки, пропонуємо приготувати смачне сирне кукурудзяно-рисове печиво з журавлиною на сніданок або дообідній перекус. Воно відмінно насичує, не містить глютену, а за смаковими якостями і поживними властивостями дасть фору будь-яким магазинним десертам. Особливо корисно таке печиво дітям.
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті можна зменшити вдвічі.

 

Складові:
Сир м’який до 5% – 300 г
Яйце куряче (не крупніше) – 2 шт (або 1 шт – побільше)
Борошно рисове – 200 г
Борошно кукурудзяне – 200 г
Цукор (підсолоджувач за смаком) – 30 г
Розпушувач – 1 ч. ложка
Журавлина сушена (родзинки або інші сушені ягоди) – 70 г
Цукрова пудра
Ванілін

Приготування:
1. У глибоку миску просіваємо обидва види борошна, робимо в ньому заглиблення. Розбиваємо в заглиблення 2 яйця, додаємо цукор, сир, ванілін, розпушувач. Вимішуємо тісто руками, додаємо журавлину.

2. Ретельно вмішуємо журавлину в тісто, формуємо з нього кулю. Робочу поверхню присипаємо борошном, відокремлюємо від кулі частину тіста і розгортаємо його в тонкий пласт, приблизно 0.7 мм (можна розгортати тісто на силіконовому килимку, через харчову плівку, так воно не буде липнути до качалки, після чого плівку знімаємо). Круглою виїмкою для печива вирізаємо з тіста кружечки.

3. Кожен кружечок складаємо навпіл, потім знову навпіл, виходить четвертинка. Деко застилаємо фольгою або папером для випікання, викладаємо на нього печиво. За бажанням, кожну печенюшку можна змастити жовтком.

4. Випікаємо печиво в духовці, розігрітій до 180-200 градусів, близько 25 хвилин.

5. Після чого посипаємо печиво цукровою пудрою і подаємо до чаю.

У 100 г готового сирного печива з журавлиною міститься 284 ккал: білки – 11 г, жири – 4 г, вуглеводи – 51 г.

Смачного!

Дивіться також

НОВОРІЧНИЙ САЛАТ “РІЗДВЯНИЙ ВІНОК”

        Вашому столу бракує урочистості чи святковості? Урізноманітніть звичне новорічне меню красивим і смачним салатом …

3 коментарі

  1. Дякую за рецепт печива)) Спробувала приготувати – дуже смачно! Як на мене, то цукру можна трішки більше ніж 30г. Люблю солодке=))

  2. Wow! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *