Головна / Куховаримо / Запіканка з квасолі в грибному соусі

Запіканка з квасолі в грибному соусі

смачна запіканка з квасоліЗелена стручкова квасоля – відмінний овоч (сімейства бобових) з якого можна приготувати дуже багато смачних дієтичних гарнірів і самостійних страв. Процес приготування такої квасолі замороженої або свіжої, практично не відрізняється, і на смак морожена квасоля нітрохи не поступається хіба що зібраної, тому її можна їсти цілий рік, і це чудово!
А ми пропонуємо запекти стручкову квасолю з грибним соусом і сиром. Спробуйте, це дуже смачно, ситно і корисно!

Складові:
Квасоля стручкова – 400 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Гриби сушені (або 300 г свіжих, наприклад, печериць) – 30 г
Часник – 3-5 зубчиків
Борошно кукурудзяне – 3 ст. ложки
Молоко 1,5% – 100 мл
Вода – 100 мл
Сир твердий – 50-80 г
Творог 4% – 100 г
Рослинна олія – ​​2 ст. ложки
Сіль, спеції – за смаком

Приготування:
1. Гриби заливаємо окропом хвилин на 20-30, накриваємо кришкою або блюдцем, нехай розмокають. Після чого зливаємо з них воду (можна її не виливати, якщо впевнені в грибах).

2. У каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, підсолюємо, відправляємо в киплячу воду квасолю. Коли квасоля почне кипіти, зменшуємо вогонь і варимо її 3-5 хвилин, після чого відкидаємо на друшляк або сито.

3. Цибулю і часник чистимо і дрібно нарізаємо. Сковороду прогріваємо і змащуємо краплею олії, обсмажуємо в ній цибулю до прозорості, після чого капаємо ще трохи олії і відправляємо до цибулі часник. Смажимо цибулю з часником до золотистого кольору.

4. Перекладаємо обсмажену цибулю з часником в окремий посуд, а сковороду знову змащуємо краплею олії і обсмажуємо в ній, на маленькому вогні під кришкою, віджаті від води і нарізані шматочками грибів, якщо гриби починають підгорати, можна долити в них трохи води і тушкувати , хвилин 5-7.

5. Потім засипаємо до грибів борошно і обсмажуємо, помішуючи, ще пару хвилин. Після чого вливаємо в сковороду воду (або воду від грибів) з молоком, перемішуємо і готуємо соус до загусання.

6. Потім вимикаємо вогонь, додаємо до грибного соусу тертий сир, перемішуємо. Сюди ж відправляємо квасолю, знову перемішуємо.

7. Нарешті прийшла черга сиру, відправляємо його до решти інгредієнтів, ретельно перемішуємо, солимо і перчимо все за смаком. Робимо все швидко.

8. Викладаємо вміст сковороди рівним шаром у форму для випікання (або, якщо дозволяє сковорідка, запікаємо страву в ній), посипаємо зверху обсмаженою цибулею з часником і ставимо в заздалегідь розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 25-30.

9. Готову страву подаємо, як самостійну, гарячою, наприклад, зі сметанним соусом, або з гарніром з картопляного пюре або круп.

У 100 г готової страви міститься 166 ккал: білки – 9 г, жири – 10 г, вуглеводи – 10 г.

Смачного!

Дивіться також

НОВОРІЧНИЙ САЛАТ “РІЗДВЯНИЙ ВІНОК”

        Вашому столу бракує урочистості чи святковості? Урізноманітніть звичне новорічне меню красивим і смачним салатом …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *